Чим натурально-відновлена олія відрізняється від натуральної? (Увага: не плутати із синтетичними запашками!)
Натуральну олію отримують шляхом дистиляції частини або цілої рослини. Утворюється багатокомпонентний продукт із складним хімічним складом. Такі олії нестабільні, мають обмежений термін придатності через можливість окислення. Вони чутливі до сонячного світла (само тому зберігаються у темній скляній тарі) і, як правило, дорогі. Враховуючи це, виробники розділяють олію на ряд стабільних сполук, які «збагачують» додатковими компонентами не обов’язково синтетичними, які продовжують «життя» олії та знижують ціну кінцевого продукту.
Отже, у натуральної олії є свої переваги та недоліки:
- ефірна олія стабільна, може зберігатись до 3 років без втрати якості;
- має збалансований однорідний склад;
- при довгому зберіганні в олії не утворюються шкідливі сполуки;
- арома якості не змінюються, але є виключення.
Щодо недоліків тут відновлена олія програє натуральній у глибині аромату, однак, цей аромат часто вважається більш «приємним» клієнту. Запах більш стабільний, проте немає різких, цікавих нот, які переливаються в натуральному складі.