• sapone.shop@gmail.com
  • sapone.shop
(096) 760-57-48 (050) 700-13-55

Олія Оливкова (Extra Virgin)

Код: 6157372035
12,0 грн.

Пом'якшує, відновлює, тонізує, зволожує шкіру, сприяє її омолодженню, підтримці тонусу, усуненню і профілактиці зморшок.

Поделиться:
Нравится:
  •   Доставка Бесплатна доставка від 700 грн.""> 
    • Нова Пошта
    • Інші транспортні компанії
    • Доставка кур'єром по Тернополі
    • Самовивіз
  •   Оплата
    • Готівкою при отриманні
    • Безготівковий переказ
    • Приват 24
    • WebMoney
  • Замовлення по телефонах
Будь ласка, ввійдіть для коментування
Відгуки покупців
  • Зоряна 04 Лютого 2018

    Дуже цікава і пізнавальна стаття. Дакую за рецепти, деякі собі занотувала, буду із задоволенням їх використовувати)

Ваша відповідь
Ваш коментар буде опублікований після модерації адміністратором
Опис

Олія Оливкова (Extra Virgin)

Extra Virgin Olive Oil (Оливкова олія "екстра вірджин", EVOO) - олія першого холодного віджиму. Цю класифікацію привласнюють олії з кислотністю не вище 1% і змістом пероксидів, що не перевищує 20. Для її виробництва відбирають лише зрілі, здорові, свіжі плоди. Різні нюанси аромату та смаку такої олії «розповідять» дегустатору, з якого регіону цей продукт. Така олія не проходить очищення, а тому насичена великою кількістю вітамінів, кислот і фенолів. Олія «екстра вірджин» - 100% натуральний продукт. 

INCI: Olea Europaea (Olive) Fruit Oil
Наукова назва: Olea europaea
Синоніми: Olive Oil
Опис:
Оливкова олія практично не розчиняється в спирті. При охолодженні до 10°С олія каламутніє та при 0°С застигає. Кислотне число - не більше 2, перекисне - не більше 20. 
Країна-виробник: Італія
Колір:  прозора, жовта або зелено-жовта рідина.
Запах: слабкий характерний аромат

Спосіб отримання: холодне пресування плодів
Розчинність: у воді не розчиняється

Характеристики:

Йодне число 75-88;
Число омилення 188;
Температура застигання від -2 до -6 С.

Хімічний склад олії

Оливкова олія має просто ідеальну для рослинної олії формулу: максимум мононенасичених жирів, що легко розщеплюються, і мінімум твердих, насичених. Окрім цього, олія містить унікальний вітамінний комплекс, що включає вітаміни А, D, E. Вміст вітаміну Е допомагає організму краще засвоювати вітаміни, розчинені в жирах. 
Основним компонентом допоміжних речовин олії є фосфоровмісні з'єднання - фосфоліпіди і фосфатиди. Фосфатиди мають здатність утримувати воду в олії. Особливу групу речовин складають БАР - стероли, токофероли, каротиноїди. На відміну від фосфатидів і воску вони не омилюються і є основною частиною фракції неомилюваних речовин. Окрім них, в цій фракції присутні вуглеводні, тритерпенові сполуки і інші природні компоненти оливок. Вміст фракції неомилюваних речовин в оливковій олії з м’якоті - 0,5-3,0%, з насіння - 2,8-7,3% до маси олії. 
Компонентний склад фракції неомилюваних речовин оливкової олії:
Токофероли - 0,003-0,041 %;
Стероли - 0,10-0,42 %; 
4-метилстероли - 0,02-0,04;
Тритерпенові спирти - 0,1-0,3 %;
Вуглеводороди, в том числі сквален - 0,14-0,92 %.
А також вітаміни Е, А, D.

Жирні кислоти:
Олеїнова кислота - 63-81 %;
Лінолева кислота - 5-15 %;
Пальмітинова кислота - 7-14 %;
Стеаринова кислота - 3-5 %

Застосування в косметології

Олія знаменита завдяки своїй неомилюваній фракції, в якій містяться речовини, що відновлюють та пом’якшують шкіру. Неомилювана фракція оливкової олії є цінним інгредієнтом в косметиці для зрілої шкіри. Олію сорту «вірджин» можна використовувати при догляді за шкірою, особливо нерівною, запаленою, такою, що лущиться. Оливкова олія пом'якшує шкірний покрив. Зберігає вологу, утворюючи повітронепроникний бар'єр, при цьому не блокуючи нормальне функціонування шкіри. Сприяє загоєнню поранень та чудово дезинфікує. Не забиває пори.

Лікувальні властивості

Споживання оливкової олії сприяє задоволенню потреб організму людини в жирних кислотах, а також антиоксидантах. Вміст мононенасичених жирних кислот в олії приблизно 65-80% від загальної кількості. Особливий інтерес представляє олеїнова кислота, яка перешкоджає розвитку атеросклерозу, позитивно впливає на функції шлунково-кишкового тракту, печінки і жовчних шляхів, перешкоджає остеопорозу. Олія впливає на фізико-хімічні характеристики ліпопротеїнів плазми крові, чинячи антиатерогенну дію, протидіє ожирінню, нормалізує глікемію. 
Помічено, що в районах, де традиційно споживають багато оливкової олії, смертність від раку молочної залози, товстої кишки, яєчників, матки і простати значно нижча.

Сфери застосування:
- для догляду за сухою, запаленою шкірою;
- сприяє закріпленню і збереженню вологи в шкірі;
- загоєння виразок, пошкоджених тканин, укусів комах; 
- прекрасний засіб по догляду за волоссям та нігтями; 
- нормалізація підвищеного артеріального тиску; 
- для скорочення кількості жирових клітин, що беруть участь в тромбоутворенні; 
- у боротьбі проти вільних радикалів, які сприяють старінню клітин і розвитку онкологічних захворювань; 
- попередження дисфункції жовчних шляхів; 
- корисна для хворих діабетом. 

Інше застосування: Олію використовують як розчинник для приготування ін'єкційних засобів. Як допоміжна речовина входить до складу м'яких лікарських мазей та кремів, служить екстрагентом для приготування рослинних екстрактів.

Олію сорту «вірджин» можна зберігатися не в холодильнику. Проте слід пам’ятати, що вона швидко окислюється під впливом світла та кисню.

Схожі товари
Олія Оливкова (Extra Virgin)
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, щоб додати товар в список побажань, що Вам потрібно