• sapone.shop@gmail.com
  • sapone.shop
(096) 760-57-48 (050) 700-13-55

Олія Бабассу (баттер), рафінована

Код: 5916656349
54,0 грн.

Надає шкірі м'якість та еластичність. Олію застосовують для догляду за зрілою шкірою, за сухим і ламким волоссям, а також в якості активного інгредієнта в засобах для зміцнення нігтів.

Поделиться:
Нравится:
  •   Доставка Бесплатна доставка від 700 грн.""> 
    • Нова Пошта
    • Інші транспортні компанії
    • Доставка кур'єром по Тернополі
    • Самовивіз
  •   Оплата
    • Готівкою при отриманні
    • Безготівковий переказ
    • Приват 24
    • WebMoney
  • Замовлення по телефонах
Будь ласка, ввійдіть для коментування
Ваша відповідь
Ваш коментар буде опублікований після модерації адміністратором
Опис

Олія Бабассу (баттер), рафінована

Orbygnia Speciosa

В олії бабассу, у порівнянні із кокосовою олією, вдвічі більше сапонінів (речовин з вираженими поверхнево-активними властивостями). Саме тому олію бабассу часто застосовують у виробництві мила, завдяки чому останнє дуже добре піниться і м'яко впливає на шкіру.

Високий вміст лауринової кислоти забезпечує несприятливу дію на різні мікроорганізми, включаючи деякі бактерії, грибки і віруси, а також посилює захисні і антимікробні функції шкіри, тому при нанесенні у чистому вигляді може викликати сухість шкіри. Олія бабассу - дуже хороший пом'якшувач, який корисний як для сухих, так і для жирних типів шкіри. Вона м'яко зволожує шкіру, не залишаючи на ній жироного блиску.

INCI: Orbygnia oleifera (babassu) seed oil

Наукова назва: Orbygnia speciosa (Mart. ex Spreng.) Barb.Rodr./Orbignya oleifera, Orbignya martiana, Orbignya oleifera
Синоніми: Babassu/Babacu Oil

Опис:

Олію бабассу отримують із плодів пальми бабассу. Вона дещо схожа на кокосову олію, але із більшим вмістом ненасичених кислот (олеїнова - 10-18% і лінолева - 2-4%), проте меншим вмістом кислот з короткими атомними ланцюжками (каприлова - 2-7% і капрова). Також до складу входять такі жирні кислоти, як лауринова (40-55%), міристинова (14-20%), пальмітинова (7-11%), стеаринова (2-6%). Відносно високий відсоток у складі олеїнової і лінолевої кислоти сприяє кращій проникності шкіри. Олія бабассу містить приблизно 70% ліпідів.

Колір: від білого до світло-жовтого
Запах: без запаху

Спосіб отримання: Ядра відділяють від пульпи, потім подрібнюють, стискають до пластівців завтовшки 0,3-0,35 мм і здійснюють екстракцію органічними розчинниками або пресуванням.

Розчинність: нерозчинна у воді

Хімічний склад: 
Олія бабассу схожа на кокосову олію, але із більшим вмістом ненасичених кислот (олеїнова - 10-18% і лінолева - 2-4%), проте меншим вмістом кислот з короткими атомними ланцюжками (каприлова - 2-7% і капрова). У ній також вдвічі більше цінних анти-сапонінів - токотриеноли (0.1 %) і стероли (0.5-0.8 %), - половина з яких - бета-ситостерол, зі значним змістом дельта-5-авенастеролу, кампестеролу і стигмастеролу. Значна кількість у складі цих кислот сприяє кращій проникності шкіри. Проте при неправильному зберіганні олія може швидко окислюватися, утворюючи шкідливі з'єднання і вільні радикали в організмі.

Фізико-хімічні параметри:
Показник переломлення при 40°C - 1,451;
Кислотне число, Mg KOH/g, - 0,1;
Йодне число, g l2/100 g, - 18;
Число омилення, Mg KOH/g, - 251;
Колір Gardner - 2,5;
Lovibond 5,25 ῝ yellow - 13,0;
Lovibond 5,25 ῝ red - 2,3.

Склад жирних кислот:
Caproic acid (C 6:0) - 0,30 %;
Caprylic acid (C 8:0) - 4,83 %;
Capric acid (C 10:0) - 4,5 %;
Lauric acid (C 12:0) - 40,02 %;
Myristic acid (C 14:0) - 16,92 %;
Palmitic acid (C 16:0) - 9,05 %;
Stearic acid (C 18:0) - 6,71 %;
Oleic acid (C 18:1) - 14,43 %;
Linoleic acid (C 18:2) - 2,81 %;
Linolenic acid (C 18:3) - 0,10 %;
Arachidic acid (C 20:0) - 0,08 %;
Eicosenoic acid (C 20:1) - 0,24 %;
Behenic acid (C 22:0) - < 0,05 %;
Erucic acid (C 22:1) - < 0,05 %;
Lignoceric acid (C 24:0) - < 0,05 %.

Властивості: 
Використовують в якості зволожувача для будь-якого типу шкіри. Склад олії бабассу схожий із себумом (власним складом шкіри). Живить, запобігає втраті вологи і посилює захисні функції шкіри. Пом'якшує шкіру, надає їй природний блиск, робить її шовковистою. Підходить для догляду за ніжною дитячою шкірою. 
Не закупорює пори. За фізичними і хімічними характеристиками дуже близька до олії кокосового горіха, температура плавлення знаходиться приблизно на рівні температури шкіри.
Використовують в засобах для очищення шкіри і догляду за ламким сухим волоссям, в лосьйонах для засмаги, в кремах для тіла, в помадах і бальзамах для губ. Олія посилює захисні функції шкірного покриву, запобігає втраті вологи, посилює еластичність. Використання олії бабассу у складі кремів забезпечує їм додаткову стабільність рецептури. При додаванні в мило – покращує піноутворення.

Інше застосування: 
Олію бабассу застосовують у виробництві мила. У рафінованому вигляді є замінником пальмоядрової олії в харчових продуктах.

Методики застосування:
Застосовують зазвичай тільки в якості добавки - 10-50%. У чистому вигляді і в якості бази використовувати не рекомендовано (може сушити шкіру через високий вміст лауринової кислоти). Якщо додати багато олії (вища межа рекомендованого дозування), готовий продукт буде мати охолоджуючу дію, також олія посилює цю властивість ментолу або ефірної олії м'яти.

Лосьйони і креми : 3-5%. Бальзами: 3-10%. Мило брускове: 2-7%. Кондиціонери і маски для волосся: 3-5%.

Синергія:
бабассу + манго – зволоження для всіх типів шкіри

Умови зберігання: Зберігати в щільно закритій темній тарі. Після відкриття зберігати тільки в холодильнику.

Схожі товари
Олія Бабассу (баттер), рафінована
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, щоб додати товар в список побажань, що Вам потрібно