• sapone.shop@gmail.com
  • sapone.shop
(096) 760-57-48 (050) 700-13-55

Бензиловий спирт

Код: 5048866104
30,0 грн.

Бензиловий спирт володіє антисептичними (знезаражувальними) властивостями, в косметиці він використовується як консервант кремів, лосьйонів, зубних еліксирів, а в парфумерії - як запашка. Використовується в багатьох парфумерних композиціях і ароматах різного призначення.

Поделиться:
Нравится:
  •   Доставка Бесплатна доставка від 700 грн.""> 
    • Нова Пошта
    • Інші транспортні компанії
    • Доставка кур'єром по Тернополі
    • Самовивіз
  •   Оплата
    • Готівкою при отриманні
    • Безготівковий переказ
    • Приват 24
    • WebMoney
  • Замовлення по телефонах
Будь ласка, ввійдіть для коментування
Ваша відповідь
Ваш коментар буде опублікований після модерації адміністратором
Опис

Бензиловий спирт

INCI: Alcohol Benzyl

Бензиловий спирт - безбарвна рідина з приємним запахом. У вільному стані та у вигляді складних ефірів міститься в деяких ефірних оліях, наприклад жасмину, гіацинта та ін. У косметиці використовується як консервант і антисептик в кремах, лосьйонах, фарбах для волосся, зубних еліксирах, в парфумерії — як розчинник і запашна речовина. Найбільш активний проти грампозитивних бактерій. Проявляє деяку активність проти грамнегативних бактерій та дріжджів. Слабоактивний щодо плісняви.

Зовнішній вигляд: безбарвна рідина.
Розчинність у воді, г/100 мл: 4. 
Температура спалаху: 93°C. 
Температура самозаймання: 436°C.
Межі вибуховості, обсяг % в повітрі: 1.3-13. 
Розчинність: Добре розчинний в етиловому спирті (95%), ефірі, жирних та ефірних оліях, розчинний у воді (4 в 10), мало розчинний в мінеральних оліях.  У вільному стані і у вигляді складних ефірів міститься в деяких ефірних оліях, наприклад жасмину і гіацинта.  Він має пекучий смак, а також подразнює і анестезує слизові оболонки.
 
Лікувальні та косметичні властивості:
Бензиловий спирт використовується як консервант в фармацевтичних складах, включаючи внутрішньовенні, в концентраціях до 2,0% v / v, а також в косметичних препаратах (водних і неводних) в концентраціях до 3%.  При концентрації від 5% v / v або більше використовуються як солюбілізатор, в той же час при концентрації 10% v / v може бути використаний як дезінфікуючий засіб (антисептик). БС проявляє помірну антимікробну активність проти грампозитивних бактерій, грибів, дріжджів та цвілі, максимальну при значенні рН менше 5,0, при значенні рН більше 8,0 вона знижується.  Антимікробна активність БС частково інгібується такими популярними емульгаторами, які використовуються в косметичній промисловості, як полісорбати, хоча це не в такій великій мірі, як парабени. Ця властивість робить БС незамінним консервантом для продуктів, що містять полісорбати.  Ефективний по відношенню до грампозитивних бактерій: мінімальна ефективна концентрація 3-5 мг/мл. 

Стабільність:
Бензиловий спирт стабільний в чистому вигляді і у водних розчинах в кислих і в лужних умовах.  Водні розчини витримують стерилізацію в автоклаві.  Легко сорбується полімерними матеріалами, несумісний з метилцелюлозою. 

Застосування:
- в кремах;
- в лосьйонах;
- в фарбах для волосся;
- в зубних еліксирах;
- як розчинник і запашна речовина;
- для знезараження масляних розчинів;
- як розчинник лаків;
- зареєстрований в якості харчової добавки E1519.

Рекомендоване дозування:
- Бензиловий спирт використовується як консервант в фармацевтичних складах, включаючи внутрішньовенні, в концентраціях до 2,0 % v/v;
- В косметичних препаратах (водних і неводних) в концентраціях до 3%;
- При концентрації от 5 % v/v або більше використовуються як солюбілізатор;
- При концентрації 10 % v/v може бути використаний як дезінфікуючий засіб (антисептик).

Зберігати бензиловий спирт в герметично закритій тарі, в сухому, прохолодному, захищеному від світла місці.

Схожі товари
Бензиловий спирт Бензиловий спирт - 1
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, щоб додати товар в список побажань, що Вам потрібно