• sapone.shop@gmail.com
  • sapone.shop
(096) 760-57-48 (050) 700-13-55

Азелаїнова кислота

Код: 9551280839
16,0 грн.

Діє як природний антиоксидант та має виражену протизапальну дію. З успіхом застосовується при лікуванні дерматологічних захворювань.

Поделиться:
Нравится:
  •   Доставка Бесплатна доставка від 700 грн.""> 
    • Нова Пошта
    • Інші транспортні компанії
    • Доставка кур'єром по Тернополі
    • Самовивіз
  •   Оплата
    • Готівкою при отриманні
    • Безготівковий переказ
    • Приват 24
    • WebMoney
  • Замовлення по телефонах
Будь ласка, ввійдіть для коментування
Ваша відповідь
Ваш коментар буде опублікований після модерації адміністратором
Опис

Азелаїнова кислота

INCI: Azelaic acid.
Синоніми: нонандіова кислота; 1,7-гептандикарбонова кислота; гептан-1,7-дикарбонова кислота; лепаргілова кислота: енхоєва кислота.
Зовнішній вигляд: білий кристалічний порошок.
Молекулярна маса: 188.22.
Температура плавлення: від 107 до 109°С.
Температура кипіння: 365°С (розкладається).
Розчинність (г на 100 г розчинника): погано розчиняється у воді - 0,1 (0°С), 0,24 (20°С), 2,2 (65 °С); в ефірі - 2,7 (15 °С). Розчинна в етанолі (спирті).

Опис
Азелаїнова кислота - двоосновна гранична карбонова кислота. Має усі хімічні властивості, характерні для карбонових кислот. Солі та ефіри азелаїнової кислоти називаються азелаїнатами.
Азелаїнова кислота утворюється в ході ліпідного обміну і в малих кількостях міститься в тілі людини. Для косметичних і фармацевтичних цілей отримують біохімічним шляхом.

Властивості
• Проявляє протимікробну активність стосовно пропіонової бактерії акне (Propionibacterium acnes) та стафілококу епідермального (Staphyloccocus epidermidis).
• Діє в якості природного антиоксиданту і проявляє виражену протизапальну дію.
• Нормалізує порушені процеси кератинізації у фолікулах сальних залоз, сприяє самоочищенню проток сальних залоз.
• Сприяє зменшенню гіперпігментації, гальмує проліферацію кератиноцитів та зростання аномальних меланоцитів.
• Інгібірує активність 5α-редуктази, і, можливо, уповільнює вироблення шкірного сала.
• Уповільнює утворення пігментних плям.
• Зменшує пігментацію шкіри після прищів, що корисно для людей з темною шкірою та  схильних до такої реакції.

Застосування в медицині
Азелаїнова кислота з успіхом застосовується при лікуванні дерматологічних захворювань. Ряд авторів  використовували 20%-ну азелаїнову кислоту місцево для зниження кількості S.Aureus у хворих з ускладненою екземою. 20%-ва азелаїнова кислота у вигляді мазі є високоефективним препаратом для лікування себорейного дерматиту, себорейної екземи. Найкращі результати було досягнуто при вираженому лущенні, помірній гіперемії, але без ексудативних явищ. 

Спосіб застосування: місцево.
Режим дозування та тривалість терапії встановлюють індивідуально. Засіб з азелаїновою кислотою рівномірно та ретельно втирають 1-2 рази на добу в заздалегідь очищені (м'якими очищаючими засобами і водою) уражені ділянки шкіри. Тривалість курсу - декілька місяців (при лікуванні мелазми - не менше 3-х місяців). Повторний курс можливий після 1-2-місячної перерви.

Сфера застосування
• Засоби для догляду за шкірою (лікування акне, почервонінь та розацеї; зниження гіперфункції сальних залоз, усунення гіперпігментації, покращення кольору обличчя).
• Засоби для реабілітації шкіри після лікування акне, для зняття постзапальної гіперпігментації.
• Засоби для очищення обличчя.
• Регулятор рівня рН.
• Буферний компонент в косметиці.

Рекомендований % введення в рецептуру: до 15-20%.

Протипоказання: гіперчутливість. Слід застосовувати з обережністю при вагітності та годуванні грудьми.

Побічна дія: подразнення шкіри (часто), печіння, почервоніння, свербіж шкіри, сухість; білі плями на смуглявій шкірі (рідко).

Умови зберігання: зберігати в закритому контейнері при кімнатній температурі, далеко від тепла, вологи та прямих сонячних променів. Не заморожувати.

Схожі товари
Азелаїнова кислота
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, щоб додати товар в список побажань, що Вам потрібно