• sapone.shop@gmail.com
  • sapone.shop
(096) 760-57-48 (050) 700-13-55

Олія Таману, рафінована (органік)

Код: 1947871256
68,0 грн.

Застосовують для догляду за усіма типами шкіри, включаючи дуже чутливу. Можна використовувати в чистому вигляді. Зволожує шкіру і відновлює текстуру при вікових змінах. Зменшує подразнення шкіри, заспокоює її. Сприяє зміцненню і росту волосся та нігтів, надає їм блиск, природний здоровий вигляд.

Поделиться:
Нравится:
  •   Доставка Бесплатна доставка від 700 грн.""> 
    • Нова Пошта
    • Інші транспортні компанії
    • Доставка кур'єром по Тернополі
    • Самовивіз
  •   Оплата
    • Готівкою при отриманні
    • Безготівковий переказ
    • Приват 24
    • WebMoney
  • Замовлення по телефонах
Будь ласка, ввійдіть для коментування
Ваша відповідь
Ваш коментар буде опублікований після модерації адміністратором
Опис

Олія Таману, рафінована (органік)

INCI: Calophyllum inophyllum (Tamanu) Oil
Наукова назва: Calophyllum inophyllum Linn.
Синоніми: Tamanu Oil; Alexandrian laurel; Foraha; олія таману, олександрійський лавр, дерево паннай, калофілюм ароматний.

Йодне число: 82-98 
Число
 омилення: 192-202 
Плотність 0,9415-0,9452
 при 15 С 
Тип олії: невисихаюче

Опис:
Склад олії таману досить детально вивчений. Вона містить широкий спектр біологічно активних інгредієнтів, включаючи три основні типи ліпідів : нейтральні жири - триацилгліцерини, гліколіпіди і фосфоліпіди - основні ліпідні компоненти клітинних мембран, а також вільні жирні кислоти, стероли, терпеноїди і стероїди, лактони і ін. 
Особливість олії таману і джерело її надзвичайної здатності загоювати рани - наявність таких унікальних компонентів, як калофілова кислота і імуностимулюючий та антизапальний агент – калофілолід (стимулюють формування нових, здорових клітин шкіри).

Колір: зелений, воскова консистенція.
Запах: ароматний, схожий на запах індійського карі, з горіховим відтінком.
Спосіб виробництва: Свіжоочищені горіхи дерева таману не містять олії. Серцевина, екстрагована з горіхів, висушується на сонці впродовж 1-2 місяців. Під час цього процесу, вона втрачає третину своєї ваги, набуває золотистого кольору і наповнюється олією. Після висушування впродовж 6-8 тижнів горіхи темніють і збагачуються (до 50%) густою олією зеленуватого кольору з характерним рослинним запахом. Олію отримують методом холодного пресування з подальшою механічною фільтрацією і потім стабілізується натуральним антиоксидантом (вітаміном Е).

Розчинність: у воді не розчиняється.

Характеристики:
Хімічний склад олії: 
Загальний вміст ліпідів: Neutral lipids 92%, Glycolipids 6.4%, Phospholipids 1.6%. Серед Neutral lipids: Monoacylglycerols 1.8%, sn -1,3 Diaglycerides 2.4%, sn -1,2 (2,3) Diaglycerides 2.6%, Free fatty acids 7.4%, Triacylglycerols 82.3%, Sterols, sterolesters and hydrocarbons 3.5%.
Містить приблизно 7% воску.

Жирні кислоти:
Лауринова – С 12:0 сліди
Міристинова С 14:0 сліди 
Пальмітинова С 16:0 12-20 
Пальмітолеїнова С 16:1 сліди
Стеаринова С 18:0 6-12% 
Олеїнова С 18:1 34-45% 
Лінолева С 18:2 16-24%

Вміст стеролів, % від загальної кількості
Брассикастерол 1,9 
b – ситостерол 42,7 
Стигмастерол 36,4 
Кампестерол 14,0 
Дельта-5-авенастерол 5,0

Синергія
ЕО лаванди – рубці, розтягнення;
ЕО равенсари - лікування герпесу та лишаю;
ЕО кипарису, ЕО найолі, ЕО фісташки – при порушенні кровообігу;
ЕО пальмарози – екзема і грибкові захворювання шкіри.

Застосування в косметології:
Завдяки надзвичайній здатності заживляти рани, високій антибактеріальній і антизапальній активності олія таману є ідеальним біологічно активним компонентом для широкого спектру косметичних продуктів найрізноманітнішого призначення - креми, мазі, помади, лосьйони. Має протизапальну і відновну дію. Загоює рани, опіки, шрами, шви, висипання, герпес, подразнення, запалення, біль і сліди від укусів комах. Відновлює зруйновані капіляри і текстуру на пошкодженій шкірі. Олія таману знижує подразнення шкіри, заспокоює її, має захисну дію проти зовнішніх чинників, а також є активним зволожувачем. Незважаючи на свою в'язкість, добре поглинається  шкірою, посилюючи циркуляцію крові, і при цьому не залишає жирних слідів та блиску.

Лікувальна дія: 
- При серйозних хронічних запальних захворюваннях шкіри - вугровій хворобі, екземі, псоріазі, дерматитах, післяопераційних шрамах, опіках, виразках, наривах, запаленнях, висипаннях і т.д.
- для загоєння мікротравм та мікротріщин;
- для захисту і зволоження сухої та чутливої шкіри;
- для відновних продуктів (антивікових, після засмаги і тому подібне);
- як імуностимулюючий і антизапальний інгредієнт;
- для укріплення капілярів;
- проти запалення суставів;
- для зняття свербіння і висипань у дітей;
- при виразках і тріщинках на шкірі обличчя і тіла;
- при ревматизмі;
- при лишаях;
- при супутніх проказі невритах. З незапам'ятних часів олія таману була найвідомішим засобом для лікування прокази.


Приклади іншого застосування олії таману: 
- для приготування інфузів;
- для лікування акне, болів в суглобах і м'язах;
- у відновних і захисних кремах;
- в якості активного інгредієнта в милі;
- в масажних сумішах у поєднанні з іншими оліями;
- у бальзамах для потрісканої шкіри губ;
- в засобах для догляду за тілом.

Методики застосування
Може використовуватися як базова, в чистому вигляді або в якості добавки - 10-50%. Застосування і рекомендований відсоток введення :
Гігієнічні продукти: 0,5-10%.
Косметичні продукти (для лікувальної косметики і продуктів для догляду за шкірою) : 5-20%.
Декоративна косметика і продукти для догляду за шкірою обличчя : 2-5%.
Ароматерапія: в чистому вигляді і у поєднанні з іншими оліями.

Більше цікавої інформації для всезнайок: Що цікавого в олії Таману?



Протипоказання: індивідуальна реакція.

Зберігати в щільно закритій темній тарі. Після відкриття зберігати тільки в холодильнику.

Схожі товари
Олія Таману, рафінована (органік)
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, щоб додати товар в список побажань, що Вам потрібно