• sapone.shop@gmail.com
  • sapone.shop
(096) 760-57-48 (050) 700-13-55

Олія Бораго (огірочника), рафінована

Код: 6307650125
166,0 грн.

Допомагає утримувати вологу в шкірі, регулює обмін речовин, лікує шкіру зсередини - зміцнює епідермальний бар'єр. Підвищує її еластичність і захисні властивості. Розгладжує зморшки, повертає пружність та еластичність. Застосовується при випадінні волосся.

Поделиться:
Нравится:
  •   Доставка Бесплатна доставка від 700 грн.""> 
    • Нова Пошта
    • Інші транспортні компанії
    • Доставка кур'єром по Тернополі
    • Самовивіз
  •   Оплата
    • Готівкою при отриманні
    • Безготівковий переказ
    • Приват 24
    • WebMoney
  • Замовлення по телефонах
Будь ласка, ввійдіть для коментування
Ваша відповідь
Ваш коментар буде опублікований після модерації адміністратором
Опис

Олія Бораго (огірочника), рафінована

Borago officinalis

Олія з насіння огірочника є досить поширеним домашнім рослинним лікарським засобом, який використовувався ще з давніх часів в Європі та Англії. Це заспокійливий сечогінний засіб. Чудово підходить для усіх типів шкіри.

Олія огірочника є одним з найбагатших відомих людству джерел гамма-ліноленової кислоти (ГЛК). Ця кислота є важливою омега - 6 кислотою, яку організм людини перетворює на сполуки, що виконують важливі функції.

INCI: Borago Officinalis (Borage) Seed Oil

Наукова назва: Borago officinalis L.

Синоніми: Бораго, Oleum Borago officinalis, Borage seed Oil, олія огіркової трави.

Опис: Олія, що отримується з насіння огірочника лікарського, є природним джерелом поліненасичених жирних кислот Омега - 3 і Омега - 6 в дуже високій концентрації, а також містить сапоніни, ефірну олію, вітаміни А, Е, F, В, D, фітогормони, мінерали. Містить найбільшу кількість гамма-лінолевої кислоти - 25%. Компоненти олії огірочника беруть участь у біосинтезі ейкозаноїдів, сприяють покращенню обміну речовин.

Колір: жовтий
Запах: легкий,  дещо кислуватий

Розчинність: не розчиняється у воді

Хімічний склад:

Олія огірочника також містить гамма-ліноленову кислоту (ГЛК). ГЛК є попередником багатьох важливих простагландинів. Простагландини - це гормоноподібні сполуки, які відіграють важливу роль у функціях організму. Деякі регулюють виробництво стероїдів і синтез гормонів, деякі допомагають організму підтримувати нормальний кров'яний тиск, інші контролюють реакцію організму на біль, запалення і набряки. Простагландини також допомагають імунній системі і регулюють вегетативні функції, пом'якшують м'язи.

Фізико-хімічні параметри:
Індекс переломлення при 20°C - 1,4747;
Відносна щільність при 20°C - 0,922;

Число омилення -190;
Йодне число - 142;

Кислотне число, Mg KOH/g, - 0,44;
Пероксидне число, Meq O2/kg, - 3,4;
Неомилена фракція, %, - < 1,5;
Колір (Гарднер) - 3,9.

Вміст жирних кислот:
Пальмітинова кислота (С 16:0), %, - 10,2;
Пальмітолеїнова кислота (С 16:1), %, - 0,2;
Стеаринова кислота (С 18:0), %, - 3,1;
Олеїнова кислота (С 18:1), %, - 17,7;
Лінолева кислота (С 18:2), %, - 38,6;
γ- Ліноленова кислота (С 18:3), %, - 23,2;
Ліноленова кислота (С 18:3), %, - 0,8;
Арахінова кислота (С 20:0), %, - 0,2;
Ейкозенова кислота (С 20:1), %, - 2,8;
Ерукова кислота (С 22:1), %, - 1,4;
Ацетерукова кислота (С 24:1), %, - 0,6;
Інші, %, - 1,2.

Лінолева і гамма-ліноленова кислоти відносяться до сімейства омега - 6, а альфа-ліноленова - до сімейства омега - 3. Олія бораго вважається одним з найкращих джерел гамма-ліноленової кислоти.

Застосування в косметології: 

Бораго стимулює активність клітин шкіри і сприяє регенерації. Олія легко поглинається і корисна для усіх типів шкіри, особливо для сухої, зневодненої та зрілої.  Завдяки наявності в олії гамма-ліноленової кислоти її рекомендовано використовувати при порушеннях шкірних покривів. Також гамма-ліноленова кислота використовується при лікуванні гормональних порушень під час менопаузи і ПМС.

Олія використовується для догляду за сухою зрілою шкірою, а також ідеальна для чутливої і подразненої шкіри. Олія бораго лікує шкіру зсередини - зміцнює епідермальний бар'єр, покращує здатність шкіри утримувати вологу. Підвищує еластичність і захисні властивості. Добре проникає в шкіру не залишаючи відчуття жиру. Розгладжує зморшки, повертає пружність і еластичність. Застосовується при випадінні волосся.

Зовнішнє застосування:

Для сухої, втомленої та зрілої шкіри. Корисно використовувати при порушеннях шкірних покривів (алергія, дерматит, запалення, подразнення). Зміцнює епідермальний бар'єр. Покращує здатність шкіри утримувати вологу. Підвищує еластичність шкіри і захисні властивості. Відновлює структуру епідермісу. Використовується при лікуванні маститів. Застосовується при псоріазі і екземі. Застосовується проти випадіння волосся. Добре проникає в шкіру, не залишаючи відчуття жиру.

Внутрішнє застосування:
Застосовується для профілактики і допоміжної терапії атеросклерозу. Підтримує функцію надниркових залоз (особливо після стресів і прийому стероїдних гормонів). Посилює вироблення в головному мозку бета-ендорфінів, що впливають на емоційний стан і настрій. Стимулює систему імунологічного захисту організму. Сприяє швидшому лікуванню гастритів, виразкової хвороби шлунку і 12-перстної кишки. Ефективна при лікуванні цукрового діабету і бронхіальної астми. Позитивно впливає на зовнішній вигляд шкірних покривів і волосся. Використовується як тонізуючий, потогінний, сечогінний, протиревматичний засіб. Застосовується для відновлення сил при астенічних станах, а також як протизапальний і жарознижуючий засіб.

Методики застосування:

У чистому вигляді застосовується при псоріазі, екземі, а також для втомленої зрілої шкіри. У сумішах до 10% для будь-якого типу шкіри. Можна вживати внутрішньо (після консультації з лікарем).

Синергія:

Олія жожоба + олія зародків пшениці + ЕО тисячолисника + ЕО шалфея  лікарського  = лікує тріщини шкіри.
Олія енотери + олія троянди = залежні, виразки.
ЕО моркви + арахісова олія + олія зародків пшениці + олія жожоба 10 мл = тріщини .
Олія макадамії + олія троянди + олія енотери + олія авокадо + олія таману = проти розтягнень.
ЕО тисячолисника + ЕО герані + ЕО моркви + абрикосова олія + мигдалева олія = суха шкіра.

Зберігання: Швидко окислюється. Зберігати в щільно закритій темній тарі. Після відкриття зберігати тільки в холодильнику.

Схожі товари
Олія Бораго (огірочника), рафінована
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, щоб додати товар в список побажань, що Вам потрібно